Pensionmedewerker herkent verdachte in zaak vermoorde vrouw niet

PARAMARIBO – Een medewerker van een pension heeft Carlos S. niet herkend als de persoon die samen met een vrouw in het pension kwam. De vrouw is om het leven gebracht in een kamer van het pension op 18 februari 2021.

De getuige werkt in het pension. Toen het latere slachtoffer in een auto op het terrein van het pension kwam, heeft de getuige haar geholpen. Hij deed de gordijnen van de garage waar de vrouw haar voertuig had geparkeerd, dicht. Hij zag de vrouw als bestuurder in de auto. Er zat een persoon op de achterbank, maar de getuige heeft het gezicht van die persoon niet gezien. Hij weet wel dat de persoon op de achterbank een mondkapje op had. De getuige ontving het geld voor de kamer van de vrouw, waarna de vrouw en de persoon in de kamer gingen. Hij beschreef het postuur van de persoon als mollig. Naderhand is de vrouw halfnaakt voor de badkamer in de kamer van het pension dood aangetroffen, maar de persoon met wie zij naar de plaats kwam, was nergens te vinden. Carlos S. spreekt van een opgezette zaak tegen hem. Hij kent de getuige niet. Het vermoeden bestaat dat de vrouw is vermoord door Carlos S.

Een receptioniste van het pension heeft eerder verklaard dat zij op de bewuste dag een man met een mondkapje en een pet zag wegrennen vanuit het terrein van het pension. Die man zei nog tegen haar dat hij naar de winkel ging. De getuige vermoedde op dat moment niets. Zij belde naderhand in een van de kamers om door te geven dat de tijd al was verlopen, maar daar werd niet opgenomen. Zij nam een kijkje bij de kamer waarvan de deur niet op slot was. Een vrouw lag op de vloer, waarbij achteraf is gebleken dat zij niet meer leefde. De receptioniste heeft het gezicht van de man die wegrende niet gezien. WJ…[+]