Pereira verdedigt lichtzwaargewichttitel tegen Prochazka na afzegging McGregor

UFC maakt vervanger bekend voor partij van Conor McGregor

MMA – De UFC heeft een nieuw titelgevecht aangekondigd ter vervanging van de partij tussen Conor McGregor en Michael Chandler. Op 29 juni zal nu Alex Pereira zijn lichtzwaargewichttitel verdedigen.

Pereira neemt het in het hoofdgevecht van UFC 303 op tegen Jiri Prochazka. Deze partij vond al eerder plaats, waarbij Pereira zijn kampioensriem van de vechter uit Tsjechië veroverde. Vervolgens verdedigde de Braziliaan zijn kampioenschap tegen Jamahal Hill tijdens UFC 300. Pereira sloeg de Amerikaan in de eerste ronde tegen het canvas, waardoor hij de zege op zijn naam kreeg. Zo’n twee maanden later staat de Braziliaan dus weer in de kooi.

De partij tussen Pereira en Prochazka is de officiële vervanger van de terugkeer van McGregor. De Ier zou tegen Michael Chandler terugkeren in de octagon, maar trok zich terug uit het gevecht. De reden van de afzegging van McGregor is nog niet helemaal bekend. Wel is bekend dat de Ierse superster geblesseerd is.

Sinds Pereira lichtzwaargewichtkampioen is, mag hij zich scharen in een rijtje met een aantal grote vechters. Hij is namelijk één van de weinigen die in meerdere gewichtsklassen kampioen is geweest. Pereira was ook al de beste in het middengewicht toen hij Israel Adesanya versloeg. Diezelfde Adesanya pakte in een rematch de kampioensriem direct weer van Pereira af. Andere vechters die in twee divisies kampioen waren zijn onder anderen McGregor en Daniel Cormier. (UFC)…[+]