Pérez verwacht dat dramatisch GP-weekend in Imola iets eenmaligs was

MIAMI INTERNATIONAL AUTODROME, UNITED STATES OF AMERICA - MAY 05: Sergio Perez, Red Bull Racing RB20 during the Miami GP at Miami International Autodrome on Sunday May 05, 2024 in Miami, United States of America. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

AUTOSPORT – Sergio Pérez hoopt dat zijn dramatische Grand Prix-weekend in Imola iets eenmaligs was. De Mexicaan beleefde een rampzalige kwalificatie en moest in de race genoegen nemen met de achtste plek.

“Dit was het maximaal haalbare gezien onze startplek”, zei de 34-jarige Pérez, die vanaf de elfde positie aan de race begon. Pérez koos vanaf die positie voor een andere strategie dan de meeste coureurs door op de harde band te starten. “Het was een riskante strategie, we gokten volledig op een safetycar.” Helaas voor Pérez kwam die safetycar niet. Wat ook niet meehielp voor de teamgenoot van winnaar Max Verstappen, was dat hij in de openingsfase van de race in het grind schoot. “Ik was de afstelling van mijn auto aan het aanpassen toen ik de controle verloor”, aldus Pérez, die niet ongeschonden uit het grind kwam.

“Ik denk dat ik daar schade heb opgelopen en ik verloor bij dat moment zelf ook nog eens zes tot zeven seconden. Ik ga ervan uit dat dit slechte weekend iets eenmaligs was.” Voor het grote verschil met teamgenoot Verstappen, die nipt Lando Norris achter zich hield, had Pérez niet direct een verklaring. “Dit was een van Max zijn sterkste grands prix van de laatste tijd. We hebben werk te doen, zeker aan mijn kant van de garage.”

Achter Verstappen en Norris completeerde Charles Leclerc het podium. De Formule 1-coureurs komen volgende week alweer in actie als in Monte Carlo de Grand Prix van Monaco op programma staat. (Nusport)…[+]