Pherai hoopt vandaag zijn debuut te maken

Pherai hoopt vandaag zijn debuut te maken

VOETBAL – “We moeten ons stempel drukken”, geeft Immanuel Pherai aan. Natio speelt vandaag de eerste wedstrijd van de WK-kwalificatiecyclus van de Concacaf tegen Saint Vincent en de Grenadines in het Essedstadion. De wedstrijd staat geprogrammeerd voor 18.00 uur.
De 23-jarige Pherai hoopt vandaag zijn debuut te maken voor Suriname. De aanvallende middenvelder van de Duitse Hamburger SV, vindt het heel belangrijk dat het WK-traject winnend wordt gestart. Voor de nieuweling bij Natio zijn de drie punten belangrijk. Pherai hoopt dat hij zijn bijdrage kan leveren om dit doel te halen. “Ik wil mijn bijdrage leveren op het veld.” Pherai zegt verder dat de trainingen van de afgelopen dagen zwaar waren. “Ik moet nog wennen aan verschillende aspecten, zoals het weer en de nieuwe jongens.” Wat Pherai direct opviel is de potentie die in de groep zit.
Pherai geeft verder aan dat de trainingen stroef verliepen. Dit kwam omdat het kunstgrasmat van het Frank Essedstadion niet gesproeid was. “Het zal wel goed komen.” Het is nog niet zeker of Pherai in de basis gaat starten. De aanvallende middenvelder hoopt wel dat hij speelminuten krijgt, om zo zijn debuut te maken voor de Surinaamse gemeenschap. Hij verwacht dat Natio supporters in grote getallen aanwezig zullen zijn om de drie punten thuis te houden.
Suriname zit in groep F samen met Saint Vincent en de Grenadines, Anguilla, El Salvador en Puerto Rico. Van de zes groepen zullen alleen het groepshoofd en de nummer 2 zich plaatsen voor de derde (laatste) ronde. Uiteindelijk zullen drie landen zich rechtsstreeks kwalificeren voor WK 2026 en de twee beste nummer 2 zullen de FIFA Play-off Tournament spelen, om zich alsnog te plaatsen voor de eindronde. De Verenigde Staten van Amerika, Mexico en Canada zijn als organiserende landen al geplaatst voor WK 2026.…[+]