Poirier voor lange tijd geschorst

Poirier voor lange tijd geschorst

MMA – Dustin Poirier staat een flinke revalidatieperiode te wachten na zijn recente nederlaag in de strijd om de onbetwiste lichtgewichttitel op UFC 302. De Amerikaan kwam zwaargehavend uit zijn gevecht met Islam Makhachev. Poirier staat nu voor een lange medische revalidatie.

‘The Diamond’ leverde een intense strijd met lichtgewichtkampioen Islam Makhachev. Na vier rondes, waarin beide vechters flink wat klappen uitdeelden, moest Poirier in de vijfde ronde genoegen nemen met een nederlaag via D’arce choke submission op het UFC 302 pay-per-view evenement in het Prudential Center in Newark, New Jersey.

Tijdens het gevecht liep Poirier zichtbaar schade op. Zijn neus bloedde steeds heviger en hij gaf na afloop aan dat hij tijdens een worstelpartij zijn been had geblesseerd. Na een uitgebreid medisch onderzoek onthulde Poirier via sociale media dat hij meerdere blessures heeft opgelopen. “Neus is flink gebroken, rib is gebroken en mijn ACL is gedeeltelijk gescheurd”, schreef Poirier. “Dat is het vechtersleven.” De UFC schorst vechters met dergelijke blessures voor lange tijd om deze de benodigde rust te geven.

De gemiddelde hersteltijd voor een gebroken neus en rib is ongeveer zes weken. Voor de gedeeltelijk gescheurde ACL kijkt Poirier aan tegen een gemiddelde hersteltijd van drie maanden, afhankelijk van of hij wel of niet voor een operatie kiest. Gezien de intensiteit van MMA-training kan het herstel voor Poirier nog langer duren om volledig te kunnen terugkeren.

De 35-jarige Poirier hintte in zijn interviews na het gevecht sterk op een mogelijke pensionering. De voormalige interim-kampioen heeft in zijn laatste zes gevechten afwisselend gewonnen en verloren. Nu moet hij eerst herstellen van meerdere blessures voordat hij weer de trainingszaal kan betreden om zijn carrière voort te zetten, als hij ervoor kiest om door te vechten.

Poiriers toekomst in de UFC is op dit moment onzeker. De omvang van zijn blessures en zijn eigen wil om door te gaan zullen bepalend zijn voor zijn volgende stappen. (UFC)…[+]