Politie neemt Kwie-kwie’s en kwie-kwie eieren in beslag

1

NICKERIE – Na een achtervolging heeft de politie van het bureau Henar maandag de 20-jarige G.S. aan de Ketanrijstweg aangehouden. Deze verdachte kon worden gearresteerd nadat de wetsdienaren op dezelfde dag rond 18.00 uur een melding kregen dat een man kwie-kwie eieren verkocht in het centrum van Groot Henarpolder.

De politie startte direct een onderzoek en op de kruising van de Zilvervliesrijst- en de Rangoonrijstweg in Nickerie zagen de politieagenten G.S. op een bromfiets naderen. De bromfietser werd gesommeerd te stoppen, maar negeerde dit en reed snel weg. De politie zette de achtervolging in en hield de verdachte G.S. aan op de Ketanrijstweg in Nickerie.

Bij controle bleek hij in het bezit te zijn van een digitale weegschaal, kwie-kwie en kwie-kwie eieren. De aangetroffen digitale weegschaal, kwie-kwie en kwie-kwie eieren, evenals de bromfiets van de verdachte, werden in beslag genomen, waarna G.S. ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte G.S. hangende het onderzoek door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. De politie doet een dringend beroep op de samenleving om zich bewust te zijn van het feit dat het momenteel gesloten seizoen is voor kwie-kwie. In deze periode is het verboden om kwie-kwie te vangen, te bezitten of te verhandelen. Overtredingen hiervan zijn strafbaar…[+]