Pomba wint Telesur 10k

ATLETIEK – Met een tijd van 33.32.6 minuten heeft Janiek Pomba de Telesur 10k op zijn naam geschreven. Hij onttroont hiermee de Guyanees Winston Missingher, die dit jaar niet meedeed. Bij de vrouwen ging de titel wederom naar de Guyanese Jelesa Wright.
Pomba ging helemaal uitgeput over de finishlijn bij het Onafhankelijkheidsplein. Hij verbeterde ook zijn tijd van eerder dit jaar. Eerder had Pomba al de 10k van de Bigi Broki Waka gewonnen met een tijd van 33.35 minuten. “Vandaag was het heel uitdagend, maar mijn voorbereiding was heel goed. Ik kon veel sneller gaan. In de eerste 5k heb ik gekeken naar de concurrentie, of zij ook de hele 10k hetzelfde tempo kon aanhouden. Daarom heb ik de eerste 5k heel langzaam gedaan.” Pomba had de eerste 5k afgelegd in een tijd van 20.34 minuten. Dezelfde tijd had ook de Guyanees Marlon Nicholson. Hij eindigde op de tweede plaats met een tijd van 34.03.1 minuten. “In de laatste 5k heb ik alles gegeven. Wie komt, komt. Wie niet meer kan, gewoon uitvallen.”
De derde plaats was voor de Guyanees Cleveland Thomas. Isaiah Jacott eindigde op de vierde plaats en Shaquille Pikiento maakte de top vijf compleet. Bij de dames zette Wright een tijd neer van 46.03.5 minuten. Op de tweede plaatse eindigde de Guyanese Leyanna Charles met een tijd van 50.32.4 minuten. Lycke Woittiez, Ceola Campbell en Cynthia Dekker maakten de top vijf compleet.
Jean-Claude Danti eindigde bij de 5k op de eerste plaats, gevolgd door de Guyanees Daniel Harvey. De derde plaats was ook voor de Guyanees Odida Parkinson. Jeffelou Grootfaam en Bradley Kadoesoe maakten de top vijf compleet. Bij de dames werd Allanyx Brei de winnaar met een tijd van 25.14.5 minuten. Sheryl Pas werd tweede en Zuweena Heibron eindigde op de derde plaats. Milene Burgemeester en Anjali Toelsie maakten de top vijf compleet…[+]