President belooft ondernemer Kalloe te blijven ondersteunen

1 (22.00 uur) President belooft ondernemer Kalloe

PARMARIBO  –  De initiatiefnemer van de International Mall of Suriname, Sunil Kalloe, zei bij de opening van deze mall ‘dat als je geen geloof in God hebt je moeilijk je projecten of ideeën kan realiseren en je moet ook een visie hebben en  hulp vragen van partners. Verder moet je geloof hebben in de economie van het land, maar je hebt ook de ondersteuning van de regering en de gemeenschap nodig’. Hij deed verder een beroep op de regering dat er meer regelgeving komt waarbij de investeerder beschermd wordt,  omdat ze flink benadeeld zijn tijdens de bouwwerkzaamheden. 

 

President Chandrikapersad Santokhi was afgelopen zondag 7 juli ook aanwezig bij de officiële opening van de International Mall of Suriname (IMS), aan de Ringweg-Zuid. Het staatshoofd heeft het naamplakkaat onthuld en feliciteerde de eigenaar met dit heugelijke feit. “Hierna werd er een toast uitgebracht op het geweldig succes, durf en moed van de familie Kalloe, om zo een groot internationale mall aan de samenleving aan te bieden. May God bless you all…cheers!” waren de woorden van president Santokhi.

Het staatshoofd zei verder dat velen zich afvroegen of de mall niet al geopend was, omdat ze al vaker daar waren. Het staatshoofd benadrukte dat Kalloe zei  ‘dat zolang niet alle details en puntjes op die i zijn, er geen officiële opening zal plaatsvinden’.

 

Er wordt ondersteuning verwacht van de regering en de samenleving.  Zo een groot project kan pas slagen als er een goed investeringsklimaat in het land is, als er goede vooruitzichten zijn met betrekking tot economische ontwikkelingen, als er vertrouwen is en als u inderdaad in de Schepper gelooft. Terecht heeft u de zegen afgesmeekt met uw pastoor om de mall in te zegenen, want u weet als niemand anders, hoe al deze bouwvakkers uw gebouw kunnen bouwen als de Schepper niet over hun zou waken. De mensen hebben hier gewerkt in de Covidperiode en met  de bescherming van de  Schepper hebben ze dit neergezet. Natuurlijk hebben wij als regering ook die uitdaging gehad om een goed beleid te ontwikkelen, welke moet bijdragen aan een  goed investeringsklimaat, goede randvoorwaarden voor de investering en op zich een hele grote uitdaging als je een land uit een diepe crisis  moet halen. Laten we daarover geen twijfels hebben, dat ons land in een heel diepe crisis gezeten heeft, want we zijn eruit en juist in diepe crisis zoeken investeerders naar ondersteuning en dat moeten we blijven geven. We geven aan ondernemers een goed klimaat om te kunnen investeren, waarbij er sprake is van economische stabiliteit. We geven als regering een economisch, financieel, monetair beleid waar er weer internationaal vertrouwen is, want als u dat niet heeft gaat u zo een groot project niet kunnen op zetten. We geven als regering een beleid dat met name in het bijzonder voor de werknemers waarbij de inflatie aan het dalen is, gestart van 60% en nog voor eind van dit jaar zal de inflatie ronde de 15% zijn en volgend jaar lager. Dat wil zeggen dat het inkomen van uw medewerkers een betere waarde zal hebben. Verder biedt de regering een beleid aan met betrekking tot koersontwikkeling, die al ver boven de 40 was en dat we nu onder de 30 terugbrengen wat goed is om zaken te doen, handel, investering en ook voor de werknemers zal dat betekenen dat hun SRD meer waarde gaat krijgen. We hebben onze economie in balans gebracht, maar tegelijkertijd zien we wat uitdagingen en als u hoort dat de regering de vrijstelling met betrekking tot invoerrechten vrij importeren aanhoudt,  dan is dat niet om te ontmoedigen en om ondernemers en importeurs tegen te werken, maar om te ordenen  om beleid te maken.

Binnenkort wordt er ook een tweede Marriott Hotel gebouwd en ook Radisson  en ook vele investeringen op het gebied van appartementen. Dus we gaan als de regering de nodige ondersteuning geven aan al deze projecten, aldus de president…[+]