Rechter heeft meer tijd nodig voor vonniswijzing drievoudige moord

gavel

PARAMARIBO – De rechter heeft meer tijd nodig om vonnis te wijzen in een drievoudige moordzaak. Yorinde W., Elden S. en Roel G. worden verdacht van de moord op Rohitas Sital (39), Cedric Tertullien (27) en Shawn Stolk (24).
Yorinde W. riskeert 45 jaar celstraf voor betrokkenheid bij de ontvoering en het doden van de drie mannen. Haar kompanen Elden S. en Roel G. hoorden een eis van 20 jaar voor het ontvoeren en doden van Sital. De verkoolde lijken werden op 18 juli 2021 aangetroffen in een pick-up aan de Noordpolderdam.
De patholoog stelde toen vast dat de slachtoffers onder meer ten gevolge van verstikking en verbranding waren overleden. Het ontzielde lichaam van Sital had een schotverwonding. De politie heeft een analyse gemaakt van beeldmateriaal waarbij op 17 en 18 juli 2021 de voertuigen van Sital, Yorinde W. en Elden S. in beeld werden gebracht. Op 17 juli 2021 was de wagen van Sital gezien en een andere wagen die daarachter reed. Beide wagens zijn gereden naar een appartement aan de Edmundstraat die gehuurd werd door Yorinde W. Yorinde W. had het appartement gehuurd voor haar broer Marvin W., die nog voortvluchtig is.
Ook is op beeldmateriaal vastgelegd dat vier dagen voor het gebeuren, 13 juli 2021, Sital en Stolk bezig waren een zwarte zak met inhoud te begraven in de grond op het adres van Sital. Daarbij werden drie emmers aangetroffen met een grote hoeveelheid patronen, een vuistvuurwapen, USD 22 duizend, 70 duizend euro, een politieregenjas en verpakkingsmateriaal. Yorinde W. had een week voor de moorden van haar broer vernomen dat Sital een grote partij drugs zou hebben gestolen van Marokkanen. Voor deze drugsdiefstal werd Marvin W. verantwoordelijk gehouden. Marvin W. was daarom op zoek naar Sital. Zijn zus moest zijn kompanen aanwijzen wie Sital was, waarna de man staande gehouden werd en overgebracht naar de Edmundstraat. WJ…[+]