RGD-artsen willen overbruggingstoelage mei ontvangen

PARAMARIBO – Artsen aangesloten bij de stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) hebben de overbruggingstoelage over de maand mei nog niet ontvangen. Rayendra Ramautar, voorzitter van de Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA),  vertelt dat hij zich niet kan indenken dat de artsen de overbruggingstoelage niet hebben ontvangen.

“Indien wij de overbruggingstoelage niet ontvangen, dan zullen wij in het weekend vergaderen om te kijken wat de vervolgstappen zullen zijn”, stelt de voorzitter.

Enkele artsen vertellen dat zij zich niet kunnen indenken dat het verplegend personeel van de RGD wel de overbruggingstoelage heeft ontvangen, terwijl zij die niet hebben ontvangen. “Wij hebben ook strijd gevoerd nadat de overbruggingstoelage niet was gestort in april alsook het overige personeel van de RGD, maar dat personeel heeft wel de overbruggingstoelage ontvangen”, stelt een arts.

De artsen hopen dat de overbruggingstoelage uiterlijk maandag wordt overgemaakt. Ook hopen zij dat zij niet in actie hoeven te gaan voor iets waarop zij recht hebben.
“Wij weten dat we de gemeenschap dienstbaar moeten zijn en hopen dat de regering, met name de minister van Volksgezondheid, de verantwoordelijkheid op zich neemt en de overbruggingstoelage overmaakt”, zegt een arts…[+]