Robinhood zakt drie plaatsen op Concacaf-clubranglijst

VOETBAL – Robinhood is op de laatste Concacaf-clubranglijst met drie plaatsen gezakt. De Surinaamse kampioen staat nu op de 100e plaats. Van de Caribische landen staat Robinhood op de derde plaats.

Robinhood heeft 1042 punten behaald. Het team werd op de ranglijst voorbijgestreefd door het Jamaicaanse Mount Pleasant en het Nicaraguaanse Diriagén FC. Robinhood won in augustus de Concacaf Caribbean Club Shield en in december de Concacaf Caribbean Cup. Door het winnen van deze twee Concacaf-toernooien kwam Robinhood in de top 100 van de Concacaf-ranglijst terecht. Robinhood nam dit jaar deel aan de Concacaf Champions Cup, maar werd in de zestiende ronde uitgeschakeld door Herediano van Costa Rica. De ploeg verloor de eerste wedstrijd met 2-0, maar speelde de tweede ontmoeting gelijk: 1-1.  

Pachuca uit Mexico is de nieuwe lijstaanvoerder in de Concacaf. Pachuca won de Concacaf Champions Cup door in de finale met 3-0 te winnen van het Amerikaanse Columbus Crew. Door deze nederlaag zakt Columbus Crew twee plaatsen op de ranglijst en bezet nu de derde plaats. Het Mexicaanse America staat op de tweede plaats. Monterrey en Tigres, beide uit Mexico, maken de top vijf compleet…[+]Abonnement