Ronaldo grijpt ook in Saoedische bekerfinale naast prijs

Ronaldo grijpt ook in Saoedische bekerfinale naast prijs

VOETBAL – Cristiano Ronaldo heeft met zijn ploeg Al Nassr de Saoedische bekerfinale via strafschoppen verloren van Al Hilal. De Portugese vedette liet na afloop zijn tranen de vrije loop.

Ronaldo was in de reguliere speeltijd dicht bij een wereldgoal. De 39-jarige aanvaller kreeg bij een 0-1-achterstand de kans om de gelijkmaker te produceren, maar de bal eindigde na een spectaculaire omhaal op de paal. Al Nassr kwam vlak voor tijd alsnog langszij via Ayman Yahya: 1-1. In de blessuretijd werd niet meer gescoord, waarna een strafschoppenserie volgde. Ronaldo benutte zijn penalty, maar ploeggenoten Alex Telles, Ali Al Hassan en Meshari Al Nemer misten vanaf 11 meter.

Ronaldo was na afloop ontroostbaar. Bij het ophalen van de medaille voor de tweede plek werd de Portugees ook nog geprovoceerd door toeschouwers die de naam van Lionel Messi scandeerden. De vijfvoudig Gouden Bal-winnaar wacht sinds zijn komst naar Al Nassr in januari 2023 nog op zijn eerste prijs in Saoedi-Arabië. Al Nassr eindigde afgelopen seizoen als tweede in de competitie achter Al Hilal.

Ronaldo zal zich nu gaan voorbereiden op het EK, dat op 14 juni begint. Portugal speelt in de groepsfase tegen Tsjechië, Turkije en Georgië. Daarvoor speelt de ploeg nog oefenduels met Finland (4 juni), Kroatië (8 juni) en Ierland (11 juni). (VI)…[+]