Rotary Club of Paramaribo Quota doneert medische apparatuur aan ziekenhuizen

3-Rotary-Club-of-Paramaribo-Quota-doneren

PARAMARIBO – De symbolische overhandiging van apparatuur vond woensdag plaats door Rotary Club of Paramaribo Quota aan de Vereniging van Kinderartsen in Suriname (VKS). Deze medische apparaten, met een waarde van ruim USD 43000, werden gedoneerd ten behoeve van de kinderzorg in Suriname.

De overhandiging vond plaats in het Diakonessen Ziekenhuis. Vorig jaar ontving Rotary Club of Paramaribo Quota een donatie van 45 duizend euro van een crowdfundingplatform, dat op zijn beurt donaties ontving voor onder andere het SU4SU-gezondheidszorgproject. In samenwerking met de donateurs is besloten het geld te doneren aan Rotary Club of Paramaribo Quota voor een zorgproject, bij voorkeur gericht op kinderen.

Kinderen vormen een speciale doelgroep binnen de Rotary, en zeker binnen Rotary Quota. Daarom besloot deze club, in samenwerking met de organisatie van kinderartsen in Suriname, om benodigde speciale zorgapparatuur aan te schaffen voor verschillende ziekenhuizen in Suriname.

In november 2023 heeft de VKS een projectvoorstel ingediend waarin de behoefte aan noodzakelijke apparatuur voor de kinderafdelingen van diverse ziekenhuizen werd aangegeven, waaronder het Diakonessen Ziekenhuis, het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), het Sint Vincentius Ziekenhuis en het Streekziekenhuis Nickerie. Het ’s Lands Ziekenhuis komt niet voor op de lijst omdat het al een volledig ingerichte HighCare Unit heeft die met behulp van andere donaties is opgezet.

Het Diakonessenhuis ontving een borstkolfapparaat, twee Perfusorspuiten, twee monitoren en twee uitzuigapparaten. Sint Vincentius Ziekenhuis ontving vier Perfusorspuiten, een monitor, twee uitzuigapparaten en een biliblanket. Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo ontving ook een biliblanket en Streekziekenhuis Nickerie twee Perfusorspuiten.

Maternal & Child Health is een van de zeven aandachtsgebieden binnen Rotary International waarvoor zij zich sterk maakt. In juli wordt wereldwijd extra aandacht besteed aan dit gezondheidsgebied binnen Rotary. Daarom vond Rotary Quota het ook meer dan gepast om de medische apparaten in deze periode te overhandigen.

Rotary Club of Paramaribo Quota is een serviceclub waarvan de leden zich inzetten voor sociaal zwakke groepen in Suriname. De club maakt deel uit van het wereldwijde netwerk van Rotary International, bestaande uit meer dan 46 duizend clubs wereldwijd. Sinds 7 juni 2021 is Rotary Quota de juridische opvolger van Quota International of Suriname en zet zich sinds 1997 in voor verschillende doelgroepen, waaronder kinderen en volwassenen met een beperking, vrouwen en kinderen in nood, en senioren burgers.

 

Fototekst:

  1. Braafheid, kinderarts in het Sint Vincentius Ziekenhuis, Wilco Zijlmans, kinderarts in het Diakonessen Ziekenhuis, Astrie Thakoersingh (President Rotary Club of Paramaribo Quota), Henna Draaibar (projectcoördinator Kinderartsen) en Yinxia Mac Donald (commissielid project Kinderartsen) bij de overhandiging van een van de apparaten. …[+]