Rüdiger kijkt uit naar weerzien met Haaland

07-Rüdiger-kijkt-uit-naar-weerzien-met-Haaland

VOETBAL – Real Madrid-verdediger Antonio Rüdiger hoopt Erling Haaland vandaag net als een klein jaar geleden in bedwang te kunnen houden in Santiago Bernabéu. De mandekker en de aanvaller van Manchester City komen elkaar weer tegen in de kwartfinale van de Champions League.
Deze keer staat Real Madrid in de kwartfinales tegenover City, vorig seizoen troffen beide clubs elkaar in de erer halve er er finales van het miljardenbal. Real-trainer Carlo Ancelotti besloot toen Rüdiger te koppelen aan de in dat seizoen ontketende Haaland. Met het nodige kunst-en-vliegwerk en met een nogal onorthodoxe stijl van verdedigen hield de Duitser de Noor in bedwang.
In Madrid werd het 1-1 en de return in Manchester (met Rüdiger als invaller) won City met 4-0. “Ons plan is weer hetzelfde: we willen de beste spelers van City in bedwang houden”, zei Rüdiger gtisteren tijdens een persconferentie. “We speelden vorig seizoen erg goed in de heenwedstrijd en gezamenlijk wisten we Haaland bij ons doel vandaan te houden.”
“Dat de trainer geen basisplaats had voor mij in de return vond ik natuurlijk niet leuk, maar ik heb zijn visie te accepteren”, vertelde de Duits international. “Haaland is een van de beste spitsen tegen wie ik ooit heb gespeeld. De beste is Sergio Agüero. Haaland is meer een spits die gevoed moet worden met passes en daarom moeten we ook iemand als Kevin De Bruyne neutraliseren.”
Ancelotti hoopt dat zijn spelers hebben geleerd van vorig seizoen, toen Real dus kansloos was tegen City in de return in het Etihad Stadium en daardoor de Champions League-finale misliep. “We speelden in die wedstrijd zonder moed en zonder persoonlijkheid. Vorig jaar hadden we Karim Benzema nog, hij was een sterk aanspeelpunt, maar hij is weg en zijn vertrek hebben we opgevangen door meer positiewisselingen in de voorhoede.”
De Italiaan werd gevraagd welke rol Jude Bellingham gaat vervullen tegen het City van manager Pep Guardiola. “Bellingham is een fantastische speler die altijd zijn momenten vindt om voor het doel van de tegenstander op te duiken. Fysiek is hij heel sterk en kan het hele veld bestrijken. Met zijn loopvermogen creëert hij ook ruimtes voor andere jongens. Als speler heeft hij ons niet verrast, wel als mens. Hij is veel volwassener dan veel andere jongens van twintig jaar.” (VI)…[+]