Rus treft Gauff in tweede ronde

07-Rus-treft-Gauff-in-de-tweede-ronde

TENNIS – Arantxa Rus heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Madrid. De Zuid-Hollandse was in twee sets de sterk voor Brenda Fruhvirtová uit Tsjechië: 7-5 en 6-3. De 33-jarige Rus neemt het in de tweede ronde op tegen Coco Gauff, de nummer drie van de wereld.
Rus, de nummer 47 van de wereldranglijst, begon slecht tegen de zeventienjarige nummer 106 uit Tsjechië. Ze kwam na twee verloren servicegames met 4-0 achter. Daarna knokte ze zich langzaam terug in de wedstrijd. Fruhvirtová serveerde op 5-2 en 5-4 voor de set, maar Rus won zeven games op rij en pakte de set. In de tweede set wonnen beide tennissters lang hun opslagbeurten. Op 4-3 wist Rus een breakpoint te benutten en in de volgende game maakte ze het af op haar eerste matchpoint.
Bij de mannen neemt Tallon Griekspoor, die voor de eerste ronde een bye had, het in de tweede ronde op tegen Aleksander Vukic of Daniel Taro. Botic van de Zandschulp treft donderdag in de eerste ronde de Amerikaan Christopher Eubanks. (De Telegraaf)…[+]