Salarbaks en Bohr met een been in finaleronde President Cup 2024

Salarbaks-en-Bohr-met-een-been-in-finaleronde-van-President-Cup-2024

DAMMEN – Het moet heel raar lopen als Federatie Meesters (MF) Arief Salarbaks en Derryl Bohr de finaleronde van de President Cup van de Surinaamse Dambond niet halen. Beide dammers staan in de voorronde op een gedeelde eerste plaats met negen punten.

In de vijfde ronde speelde Salarbaks tegen Bohr en de ontmoeting eindigde in een remise. Hiermee blijven deze twee dammers ongeslagen in de voorronde. Salarbaks en Bohr hebben ondanks de remise een ruime voorsprong op de andere dammers. Salarbaks nam het op tegen Sharvan Debipersad, die op de vijfde plaats staat met zeven punten. Bohr speelt in de zesde ronde tegen Stanley Moetoer, die op de derde plaatst staat met zeven punten.

Na dertien ronden plaatsen de beste veertien dammers zich voor de finaleronde van de President Cup. In deze ronde krijgen de veertien dammers gezelschap van MF Johannes Alfaisi en Internationaal Grootmeester Guno Burleson. Alfaisi won de vorige editie, terwijl Burleson als tweede eindigde. Hierdoor zijn Alfaisi en Burleson rechtstreeks geplaatst voor de finaleronde…[+]