Salaris van zesentwintig OW-medewerkers stopgezet

02-02foto

PARAMARIBO – Het salaris van zesentwintig ambtenaren van het Ministerie van Openbare Werken (OW) wordt per eind mei stopgezet. Michael Sallons, voorzitter van de Werknemers Organisatie bij Openbare Werken, zegt dat hij daarom een rechtszaak aangespannen heeft tegen het ministerie. De reden voor stopzetting van de salaris van de mensen is het feit dat zij zich niet hebben geregistreerd bij de landelijke ambtenaren registratie vorig jaar.
Sallons beweert dat deze ambtenaren zich wel online hebben geregistreerd, zoals gevraagd, terwijl anderen zich hebben verweerd, maar nooit een reactie hebben ontvangen van zowel de directeur van OW als het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). In de beschikking die de medewerkers hebben ontvangen staat vermeld dat zij niet hebben voldaan aan de verplichte registratie, wat als plichtsverzuim wordt beschouwd. Hierdoor wordt conform de Personeelswet artikel 61 lid 1 onder k een tuchtstraf opgelegd, waarbij de uitbetaling van het salaris per 1 mei 2024 wordt stopgezet.
Niet alleen bij het Ministerie van OW hebben medewerkers een dergelijke beschikking ontvangen; ook bij andere ministeries wordt het loon van bepaalde medewerkers per eind mei stopgezet. Landsdienaren waren verplicht zich te registreren tussen 1 oktober 2022 en 28 februari 2023, met een herregistratiemogelijkheid van 30 januari 2024 tot en met 3 februari 2024. Tijdens de eerste registratieperiode konden ambtenaren zich in hun district, online of op het ministerie van Biza registreren. Tijdens de tweede registratieperiode was alleen online registratie of registratie op het ministerie van Biza mogelijk. Veel ambtenaren hebben moeite gehad met online registreren. Ook in het parlement is gevraagd om de registratie tijdens de tweede periode dichter bij de mensen te brengen, om kosten te besparen.…[+]