Samsonova wint Libéma Open in Rosmalen

Samsonova wint in thriller titel in Rosmalen

TENNIS – Liudmila Samsonova heeft zondag het Libéma Open in Rosmalen op haar naam geschreven. De Russin speelde twee partijen op één dag en won de finale in een thriller van Bianca Andreescu.

De 25-jarige Samsonova versloeg de één jaar jongere Andreescu in drie sets: 4-6, 6-3 en 7-5. De nummer vijftien van de wereld besliste de partij op het gras in Rosmalen na 2,5 uur op haar eerste matchpoint. Zondagochtend kwam Samsonova ook al in actie. Toen maakte ze haar halve finale tegen haar landgenote Ekaterina Alexandrova, die de vorige twee edities in Rosmalen won, af: 6-3, 6-7 (1) en 6-1.

Samsonova en Alexandrova stonden zaterdag al tegenover elkaar, maar de halve finale werd onderbroken vanwege de regen. Het stond toen 1-1 in sets. Daarom werd de partij zondag afgemaakt. Vier uur na haar zege in de halve finale begon Samsonova aan de eindstrijd tegen Andreescu. Die won de Russin dus ook, waardoor ze haar vijfde toernooizege op de WTA Tour boekte.

Eerder op de dag hadden Bibiane Schoofs en Ingrid Neel uit Estland de dubbelspelfinale in Rosmalen gewonnen. Het duo was in twee sets te sterk voor de Slowaakse Tereza Mihalíková en de Britse Olivia Nicholls: 7-6 (6) en 6-3. (Nusport)

Foto: Liudmila Samsonova heeft het Libéma Open gewonnen. (Foto: AD) …[+]