Scheidende Amerikaanse Military Liaison Officer gedecoreerd

PARAMARIBO – De diensttijd van Lieutenant Commander Nathaniel Swank, Military Liaison Officer (MLO) van de Verenigde Staten van Amerika in Suriname, zit erop. Vorige week werd hij door minister Krishna Mathoera van Defensie gedecoreerd met de medaille voor speciale verdiensten in de rang van commandeur.
Minister Mathoera noemde Lieutenant Commander Swank een ware vriend van de Surinaamse defensieorganisatie en bedankte hem voor zijn ondersteuning gedurende de afgelopen periode. Ze benadrukte dat zijn inzet als Amerikaanse MLO in Suriname vruchtbaar is geweest, waarbij veel samenwerkingsgebieden zijn verkend. Ze prees zijn vermogen om de relatie tussen het Surinaamse Ministerie van Defensie en de Amerikaanse defensieorganisatie op een uitstekend niveau te houden en benadrukte dat hij zijn land met trots heeft vertegenwoordigd. Als blijk van waardering voor zijn bereidheid en toewijding om de banden tussen beide defensieorganisaties te versterken en te verbreden, werd Lieutenant Commander Swank gedecoreerd met de medaille voor speciale verdiensten in de rang van commandeur. “Deze onderscheiding is een symbool van leiderschap, moed en professionaliteit”, verklaarde de minister.
De bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Werner Kioe A Sen, prees Lieutenant Commander Swank als een hoge defensiefunctionaris bij de Amerikaanse ambassade in Suriname, die professionaliteit, toewijding en een opmerkelijk vermogen om bruggen te bouwen tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika heeft getoond. “Zijn voorganger legde de lat hoog tijdens haar verblijf hier in Suriname. Bijna twee jaar later kunnen we zeggen dat hij er niet alleen in slaagde de lat hoger te leggen, maar dat hij veel verder ging. Daarom spreek ik met alle oprechtheid mijn waardering uit voor al het harde werk dat Nathan in Suriname heeft verricht”, zei de legertopman.
Volgens kolonel Kioe A Sen heeft Lieutenant Commander Swank in eerste instantie goed gekeken naar de doelen die zijn geformuleerd door het Surinaamse Ministerie van Defensie en de Surinaamse strijdkrachten. Ten tweede heeft hij geholpen bij het ontwikkelen van een vijfjarig defensiesamenwerkingsplan tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika. De kolonel gaf verder aan dat de opvolger van de defensie attaché zeker een grote uitdaging tegemoet gaat, omdat Swank de lat al hoog heeft gelegd. “Zijn uitdaging is om de lat nog hoger te leggen, en ik geloof dat hij daarin zal slagen”, aldus de legertopman.…[+]