Southgate spreekt over afscheid

Southgate spreekt over afscheid

VOETBAL – Het zou zomaar kunnen dat Gareth Southgate bezig is aan zijn laatste weken als bondscoach van Engeland. Dat geeft de 53-jarige bondscoach aan in een groot interview in Bild. “Op een gegeven moment gaan mensen het vertrouwen in je boodschap verliezen.”

Southgate staat aan de vooravond van zijn tweede EK met Engeland. Op EURO 2020 leidde de keuzeheer The Three Lions naar de finale. Op Wembley nam Italië de penalty’s beter. Dit keer legt Southgate de lat nog hoger. “Als we niet winnen, zal ik hier waarschijnlijk niet meer zijn. Dan was het misschien de laatste kans.” Southgate denkt dat ongeveer de helft van de bondscoaches na een toernooi vertrekt. Dat is volgens de Engelsman inherent aan het internationale voetbal. ”Ik ben hier nu bijna acht jaar en we zijn dichtbij geweest. Ik weet dat je het publiek niet voortdurend kunt zeggen: “Nog een beetje meer, alsjeblieft”. Op een gegeven moment gaan mensen het vertrouwen in je boodschap verliezen. Als wij een geweldige ploeg zijn en ik een toptrainer, dan moet je presteren op de piekmomenten.”

En dat is mogelijk, voegde Southgate eraan toe. Volgens de bondscoach, die nog een contract heeft tot het einde van het jaar, is dit de beste ploeg sinds zijn aantreden. “We hebben veel diepgang, vooral aanvallend. Het team heeft zich sinds het laatste WK ontwikkeld en meer ervaring opgedaan.” Engeland speelt in de groepsfase tegen Servië, Denemarken en Slovenië. (VI)…[+]