Spanning neemt toe bij NJK

NJK gaat spannende fase in

SCHAKEN – Sheldon Li (U-12), Roger Orasji (U-14), Ky-Mani Wijnhard (U-16) en Jason Yeung (U-18) staan bij de Nationale Jeugdschaakkampioenschapppen aan kop in hun klasse. Woensdag werkte de Surinaamse Schaakbond de vierde ronde af.

In de U-12-klasse hebben drie schakers vier  punten uit vier ontmoetingen. Li staat wegens betere Buchholz-punten op de eerste plaats, gevolgd door Rithvik Chotkan en Janice Orasji. Deze drie schakers wonnen hun wedstrijd in de vierde ronde. Li versloeg Havisha Ramesar, Chotkan won van Nathan Tjon Hing en Orasji won haar ontmoeting van Ayush Bridjlal.

In de U-14-klasse staat Roger Orasji, de schaker van Sana Budaya, alleen aan kop met vier punten uit vier wedstrijden. In de vierde ronde won hij van zijn concurrent Ravish Ramesar. Hierdoor blijft Roger Orasji ongeslagen. Voor Ramesar is dit zijn eerste nederlaag in dit toernooi. Ramesar blijft door de nederlaag steken op drie punten.

In de U-16-klasse staat de getalenteerde schaker Wijnhard alleen aan kop met de volle winst uit vier wedstrijden. In de vierde ronde won hij van Keenan Elliot, die hiermee zijn eerste nederlaag leed. Wijnhard, schaker van SCW,  wordt opgevolgd door vier schakers met drie punten. In de U-18-klasse staat Yeung aan kop met vier punt uit vier wedstrijden. In de vierde ronde won Yeung van Shefalli Creebsburg. Yeung wordt opgevolgd door Dewinder Ramesar en Xue-Wen, die allebei drie punten hebben…[+]