SPWE reikt certificaten uit aan geslaagden ‘Basis Ondernemerschap’

PARAMARIBO – De Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE) heeft op donderdag certificaten uitgereikt aan elf geslaagden van de training ‘Basis Ondernemerschap’, voor de succesvolle afronding. De deelnemers hebben tijdens deze training de benodigde kennis en vaardigheden opgedaan, om als zelfstandige of startende ondernemer vooruitgang te boeken. De training legde voornamelijk de nadruk op essentiële aspecten voor het opstarten van een bedrijf, zoals de juiste beroepshouding, klantvriendelijkheid en -gerichtheid, ondernemingsprofiel, marktonderzoek en kostprijsberekening. De training werd verzorgd in de periode van 28 maart tot 25 april door Nancy Pierau-Riedewald.
Bij deze speciale gelegenheid werden de geslaagden toegesproken door de voorzitter van de Raad van Toezicht van de SPWE, tevens onderdirecteur Arbeidsmarkt op het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J), Naomi Esajas-Friperson. Zij heeft namens minister Steven Mac Andrew de geslaagden aangemoedigd om de verworven kennis goed te gebruiken en verder te ontwikkelen. Ondernemerschap werd benadrukt als een fundamenteel element van de economie dat kan leiden tot economische groei. Esajas-Friperson prees de geslaagden voor hun bewuste keuze voor een op maat gemaakte training van de SPWE en benadrukte de motivatie die zij tijdens de training hebben getoond als een goede stap naar een groeiend en succesvol bedrijf. Ze wees ook op de noodzaak van doorzettingsvermogen bij eventuele risico’s die gepaard gaan met ondernemerschap om het gewenste succes te bereiken.
Etienne Etman, directeur van de SPWE, Karen Peroti, consulent op de afdeling Trainingen bij de SPWE, en de trainer Pierau-Riedewald spraken ook hun waardering uit voor de inzet en motivatie van de geslaagden. Ze moedigden hen aan om te streven naar maximaal succes in het ondernemerschap, door zich te richten op het starten van een nieuwe onderneming of het verbeteren van hun bestaande micro-onderneming.…[+]