SSB ingenomen met schaakbankenproject

(13

SCHAKEN- De Surinaamse Schaakbond (SSB) is zeer positief gestemd met het initiatief van Fatum Verzekeringen NV en de Rotary Club Paramaribo Centraal om schaakbanken te schenken aan scholen in en rondom Paramaribo.

De St Louiseschool had vrijdag de primeur om als eerste school dit geschenk te ontvangen. De initiatiefnemers zijn de mening toegedaan dat zij op deze manier een grote ondersteuning willen geven om de schaaksport naar de scholen te brengen. Het past helemaal in de planning van de SSB, omdat zij in samenwerking met Stichting Schoolsport Federatie in Suriname (SSFS), een werkarm van het directoraat Sportzaken, ook schaken in het curriculum van het onderwijs wil laten opnemen.

Er is al een plan op tafel gezet om meer dan veertig leraren lichamelijke opvoeding in stad en district de basiskennis van schaken bij te brengen, zodat zij het aan de schoolkinderen over kunnen brengen. Als een kind hierdoor wordt gestimuleerd om verder te gaan dan kan dat zich dan aansluiten bij een schaakclub. Na de speeches werd de openingsset gedaan door de directeur van Fatum, Manoj Parsan, op een van de twee schaakborden. Tegenover hem was een leerlinge van de St Louiseschool,  Elise Wu, Nationaal U-14 meisjes schaakkampioen en demikampioen bij de Nationaal Dameskampioenschappen 2024.

De directrice van de school, Edith Lamsberg, het lerarenkorps en de leerlingen waren heel enthousiast met dit geschenk. De SSB kijkt reikhalzend uit wie de volgende school gaat worden die zo een schaakbank mag ontvangen. Een dankwoord gaat natuurlijk uit naar de initiatiefnemers. De SSB juicht dit project toe.

Foto: Scholieren van de St Louiseschool spelen een partij schaken op de pas gedoneerde schaakbanken. (Foto: SSB) …[+]