Staatsolie gastheer jaarvergadering New Producers for Sustainable Energy

PARAMARIBO – Staatsolie Maatschappij Suriname NV is de gastheer van de jaarvergadering van New Producers for Sustainable Energy (NP4SE), die van 3 tot en met 5 juni 2024 in Suriname plaatsvindt.

Meer dan zeventig deelnemers uit vijftien landen zullen aanwezig zijn. NP4SE is een samenwerkingsverband van overheden van 22 voornamelijk olie- en gasproducerende landen, met als thema “Obstacles and Incentives for Gas Monetization and Emissions Management”. Het programma omvat diverse onderwerpen gerelateerd aan de energietransitie (overgang naar schonere energievormen) en de uitdagingen hiervan voor opkomende olie- en gasproducerende landen.

Op 5 juni zullen er trainingen worden gegeven waar lokale instituten, waaronder Ministeries (Natuurlijke Hulpbronnen, Ruimtelijke Ordening en Milieu, Financiƫn) en het Nationaal Milieu Agentschap (vroeger Nimos), aan deelnemen. Dit meldt Staatsolie in een persbericht. De NP4SE-jaarvergadering valt dit jaar samen met de Suriname Energy, Oil and Gas Summit (SEOGS) van 4 tot en met 7 juni. Dit biedt NP4SE-landen de mogelijkheid om deel te nemen aan SEOGS en kennis te nemen van mondiale ontwikkelingen op het gebied van energie, olie en gas.

NP4SE streeft ernaar de samenlevingen van haar leden weerbaarder te maken in het licht van de energietransitie. De jaarvergadering heeft als doel de capaciteitsopbouw van de lidstaten te bevorderen en wordt jaarlijks door een ander land georganiseerd. In 2017 was Suriname ook al gastheer van NP4SE, met Staatsolie als gastheer…[+]