Stoere scholieren met wapens op videofilmpje door politie gewaarschuwd

PARAMARIBO – De politie van Jeugdzaken (JZ) heeft, na kennis te hebben genomen van een filmpje dat donderdag viraal ging op sociale media, twee scholieren aangehouden. In dit filmpje waren zes jeugdige jongens te zien, van wie vijf gekleed waren in het voj-schooluniform en één in gewone burgerkleding. De jongens waren daarbij voorzien van onder andere wapens en scherpe voorwerpen.
De politie van JZ heeft vrijdag aan de Mr. J. Lachmonstraat, nabij de Technische School, de vijftienjarige J.H. aangetroffen en meteen in de kraag gevat. Daarna is ook de zeventienjarige E.P., die ook in de omgeving was, in de boeien geslagen. Beide verdachten zijn ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau van JZ.
De vier andere jeugdigen werden later op de dag door de politie opgespoord en aangehouden. De ouders van de jeugdigen was gevraagd zich te melden op het politiebureau.
De vier onbezonnen jeugdigen zijn voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie en een flinke reprimande van de politie, huiswaarts gestuurd met hun ouders.
De politie waarschuwt jongeren en scholieren om bewust te zijn van de gevaren die het dragen van wapens en scherpe voorwerpen met zich meebrengt. Er kunnen zich ernstige verwondingen voordoen of onoplettendheid kan zelfs de dood met zich meebrengen. Jeugdigen riskeren trouwens ook een strafvervolging als ze met wapens of scherpe voorwerpen worden betrapt.
De politie zal niet schromen over te gaan tot aanhouding.…[+]