Suárez deelt sneer uit richting Braziliaans international

Suárez-deelt-sneer-uit-richting-Braziliaans-international

VOETBAL – Luis Suárez heeft van zich afgebeten na de zege van Uruguay op Brazilië in de kwartfinale van de Copa América. De 37-jarige spits kwam na het Uruguayaanse succes terug op een opmerking van voormalig PSV’er Andreas Pereira.

Braziliaans international Pereira, die tussen 2005 en 2012 in de jeugdopleiding van PSV speelde, stelde in aanloop naar de kwartfinale tussen Uruguay en Brazilië dat de Goddelijke Kanaries op elke positie betere spelers hebben. Brazilië ging zonder de geschorste Vinícius Júnior na een penaltyserie onderuit tegen de Uruguayanen.

“Wij hebben de beste middenvelders van de wereld”,  reageerde Suárez na het duel bij diverse media. De oud-aanvaller van FC Groningen en Ajax kwam zelf niet in actie tegen Brazilië. “Als je over Uruguay praat, mag je wel iets meer respect tonen, ook kijkend naar de historie van ons land.”

“De speler die die uitspraken deed, was bij Flamengo reserve achter Giorgian de Arrascaeta (Uruguayaans international, red.), de beste speler in de Braziliaanse competitie. Dan kun je je wel voorstellen hoe bij ons is gereageerd op die teksten”,  verklaarde de 140-voudig international. Uruguay speelt over drie dagen de halve finale tegen Colombia.

Pereira kwam na de uitschakeling van Brazilië terug op zijn eerdere opmerkingen. “Ik zei gewoon dat ik vind dat wij betere spelers hebben. Als zij dat in hun voordeel hebben gebruikt, is dat hun goed recht. Ik heb op geen enkel moment enige minachting getoond richting Uruguay”,  besloot de voormalig PSV’er, momenteel speler bij Fulham. (VI) …[+]