Surinaamse Schaakbond gestart met NJK 2024

Surinaamse Schaakbond gestart

 

SCHAKEN – De Surinaamse Schaakbond heeft een aanvang gemaakt met zijn Nationale Jeugdschaakkampioenschapppen. Er zal gespeeld worden in de U-8, U-10, U-12, U-14, U-16 en de U-18-klasse. De wedstrijden zullen afgewerkt worden in het Denksportcentrum.

In de U-12, U-14, U-16 en de U-18-klasse hebben ongeveer 90 jeugdigen zich ingeschreven. In deze klassen worden er 9 ronden gespeeld. Op 14 en 15 juni komen dan de jeugdschakers in de leeftijdsklasse U-8 en U-10 erbij. Deze groepen spelen in totaal 7 ronden.

In de U-12-klasse staan Ayush Bridjlal, Janice Orasji, Jayden Zen, Sheldon Li, Avantika Poetoe, Rithvik Chotkan en Hailey Lin op een gedeelde eerste plaats met twee punten, na twee rondes. In de U-14-klasse staan na twee ronden Ravish Ramesar, Roger Orasji, Ethan Tjin Kon Kiem, Elise Wu en Abhiraj Bhugwansing op een gedeelde eerste plaats met twee punten.

Ky-Mani Wijnhard, Terrence Wu, Keenan Elliot en Kevin Soetowidjojo staan na twee ronden in de U-16-klasse aan kop met twee punten. In de U-18-klasse staan na twee ronden Jason Yeung, Shefali Creebsburg en Shiraz Habieb op de eerste plaats met twee punten.

Foto: Een moment uit een wedstrijd van de Nationale Jeugdschaakkampioenschapppen van de Surinaamse Schaakbond. …[+]