Suriname eindigt op derde plaats Futsal Day Frans-Guyana

Suriname eindigt op de derde plaats in Frans

ZAALVOETBAL – De Surinaamse zaalvoetbalselectie is op de derde plaats geëindigd bij de achtste editie van de Futsal Day in Frans-Guyana. Het gastland pakte het kampioenschap en Amapa uit Brazilië eindigde op de tweede plaats. Martinique eindigde op de vierde plaats.

Suriname speelde de eerste wedstrijd tegen Amapa en verloor de wedstrijd met 4-5. Ook de tweede ontmoeting verloor Suriname. Frans-Guyana was te sterk met 1-3. De ontmoeting tegen Martinique eindigde 4-4 gelijk. Na trappen van strafschoppen won Suriname met 4-3. Frans-Guyana eindigde met elf punten en Amapa met negen. Suriname en Martinique eindigden met vijf punten. Doordat Suriname de ontmoeting van Martinique won, legde Suriname beslag op de derde plaats.

Dit is het tweede toernooi waaraan de Surinaamse zaalvoetbalselectie heeft meegedaan. In april deed Suriname mee aan het Concacaf kampioenschap in Managua, Nicaragua. Suriname werd in Managua geloot in groep A samen met Mexico, Costa Rica en Haïti. Suriname eindigde hier ook op de derde plaats, achter Costa Rica en Mexico.

Bondscoach Prishad Parmessar had voor dit toernooi een beroep gedaan op talenten en potentiële internationals. Verder werden de vier spelers die de eindselectie van het toernooi in Managua niet haalden opgeroepen om hun kunsten te tonen. Dit alles moet in het kader geplaatst worden van het vierjarige traject van futsal natio, waar er gekeken wordt naar individuele prestaties en potentie van spelers…[+]