Suriname ready voor taekwondo Olympic qualifiers

08-Suriname-ready-voor-taekwondo-Olympic-qualifiers

TAEKWONDO – Voor de Surinaamse taekwondodelegatie zijn vandaag en morgen zeer belangrijke dagen. Vier taekwondoka’s zullen in Santo Domingo, Dominicaanse Republiek, proberen zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs, die later dit jaar worden gehouden.
Gregory Markiet, voorzitter van de Surinaamse Taekwondo Associatie, zegt dat gisteren de weging en technical meeting hebben plaatsgevonden. “Alles is goed verlopen en nu moeten de taekwondoka’s hun beste beentje voorzetten.” De taekwondoka’s die strijden voor een ticket naar Parijs zijn: Tosh van Dijk, Yade Bongsomenggolo, Serena van Dijk en Samaki Pinas. Jurmen Amiena is de coach.
Markiet zegt dat er niets aan het toeval wordt overgelaten om de droom van de atleten werkelijkheid te laten worden. “Het Surinaamse taekwondoteam is al anderhalve week hier en traint dagelijks twee keer. Ook participeren zij in een olympisch trainingskamp, dat wordt verzorgd door twee Koreaanse toptrainers.” Markiet voegt eraan toe dat het team klaar is voor de uitdaging. “Dit is de uitdaging van hun leven. Nu is het moment. We gaan ervoor en geven alles. We moeten echter realistisch blijven. Dus de focus blijft….één partij per keer. We kijken niet te ver vooruit. Wij gaan ervoor….hup, hup Suriname.”…[+]