Swiatek staat in 40 minuten geen game af

Swiatek staat in 40 minuten geen game af

TENNIS  -Iga Swiatek heeft zondag opvallend makkelijk de kwartfinales van Roland Garros bereikt. De nummer één van de wereld was al in veertig minuten klaar met Anastasia Potapova, die geen enkele game pakte: 6-0, 6-0.

Tijdens de zeer eenzijdige partij op het Court Philippe-Chatrier stond Swiatek in de laatste vier van haar in totaal zes servicegames geen punt af. Op haar eerste matchpoint was het raak tegen de Russische nummer 41 van de wereld. In de vorige ronde hoefde Swiatek tegen de Tsjechische Marie Bouzková ook al niet al te diep te gaan (6-4, 6-2). De simpele zeges staan in schril contrast met haar tweederondepartij, toen de 23-jarige Poolse tegen Naomi Osaka aan uitschakeling ontsnapte.

Voor een plek in de halve eindstrijd staat Swiatek tegenover nummer zes van de wereld Markéta Vondrousová. De Tsjechische had in haar achtstefinalepartij niet al te veel moeite met de Servische Olga Danilovic, die met 6-4 en 6-2 moest buigen. Ook de als derde geplaatste Coco Gauff mag zich kwartfinalist noemen op Roland Garros. Het kostte de twintigjarige Amerikaanse net als Swiatek en Vondrousová relatief weinig energie. Ze was in exact een uur klaar met Elisabetta Cocciarett uit Italië: 6-1 en 6-2.

Swiatek won Roland Garros in 2020, 2022 en 2023 en is dus titelverdediger in Parijs. Eind 2022 was ze ook de beste op de US Open. De Australian Open en Wimbledon ontbreken nog op haar erelijst. (Nusport)…[+]