Tatum tekent grootste NBA-deal ooit

(20.00-uur)-Tatum-tekent

BASKETBAL – Basketballer Jayson Tatum heeft een nieuw vijfjarig contract getekend bij NBA-kampioen Boston Celtics. De Amerikaan is daarmee de duurste NBA-speler aller tijden.

De 24-jarige Tatum gaat in Boston de komende vijf jaar 314 miljoen dollar verdienen. Dat betekent bijna 62 miljoen dollar op jaarbasis. Tatum neemt het record over van zijn teamgenoot Jaylen Brown. De 27-jarige Amerikaan tekende vorig jaar bij Boston Celtics een contract van in totaal 285 miljoen dollar. Nikola Jokic van Denver Nuggets staat derde op de lijst met een deal van 276 miljoen dollar.

Tatum speelt sinds 2017 bij Boston Celtics. Hij won met de Amerikaanse ploeg goud op de Olympische Spelen van 2021 in Tokio. De basketballer zal deze zomer ook met Team USA afreizen naar de Spelen in Parijs. Afgelopen seizoen kroonde Tatum zich met Boston Celtics tot landskampioen. De ploeg won in de finale van de play-offs van Dallas Mavericks in een best-of-sevenserie.

De Celtics pakten zodoende hun achttiende landstitel. Het team is wat betreft NBA-titels alleen recordhouder. Ze deelden het record tot voor kort met Los Angeles Lakers, dat in 2020 voor het laatst kampioen werd. (Nusport) …[+]