Telesur versterkt ‘Adopt A Room’ project

4-Telesur-versterkt-'Adopt-A-Room'-project

PARAMARIBO – Het Sint Vincentius Ziekenhuis (RKZ) lanceert dit jaar het ‘Adopt A Room’ project, een initiatief van de afdeling Gynaecologie dat zich richt op het verbeteren van de kraamafdeling. Dit project wordt mede gesponsord door Telesur, waarmee het bedrijf zijn maatschappelijke betrokkenheid en toewijding aan de gezondheidszorg in Suriname onderstreept.

Het RKZ streeft ernaar de zorgstandaard voor moeders en pasgeborenen aanzienlijk te verhogen door de kraamafdeling te renoveren. Het betrekken van het bedrijfsleven is een cruciale stap in het realiseren van dit doel. Telesur heeft, in lijn met haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, positief gereageerd op deze oproep en ondersteunt het project volledig. De gerenoveerde kraamafdeling zal niet alleen voldoen aan de hoogste standaarden, maar zal ook een veilige en ondersteunende omgeving bieden voor moeders en baby’s tijdens één van de meest bijzondere momenten in hun leven. Het moet een omgeving zijn waarin bevallingen plaatsvinden in alle veiligheid, met de mogelijkheid van vroegtijdige detectie en behandeling van complicaties.

Daarnaast biedt het ziekenhuis niet alleen medische zorg, maar ook emotionele ondersteuning aan moeders en hun families tijdens deze belangrijke overgangsperiode. Het doel is om een kraamafdeling te creëren waar gezinnen met een positieve ervaring en vertrouwen in het gezondheidszorgsysteem vertrekken, klaar voor een nieuwe fase in hun leven.

“Wij zijn Telesur zeer dankbaar voor hun genereuze ondersteuning van het ‘Adopt A Room’ project”,  zegt Jason van Genderen, Algemeen Directeur van RKZ. “Met hun bijdrage kunnen we de faciliteiten en zorg op onze kraamafdeling aanzienlijk verbeteren. Dit komt direct ten goede aan de moeders en baby’s die bij ons komen voor zorg. We kijken ernaar uit om samen met Telesur een omgeving te creëren die zowel veilig als ondersteunend is.”

“Door het RKZ te ondersteunen bij de renovatie van de kraamafdeling, willen we bijdragen aan betere zorg voor moeders en hun pasgeborenen. Wij zijn trots om deel uit te maken van dit waardevolle initiatief. Telesur is een vooraanstaand telecommunicatiebedrijf in Suriname dat zich ook actief inzet voor maatschappelijke ontwikkeling. Door betrokkenheid bij projecten zoals de renovatie van de kraamafdeling van het Sint Vincentius Ziekenhuis, toont Telesur zijn voortdurende inzet voor het welzijn van de Surinaamse gemeenschap”,  aldus Mike Antonius, CEO van Telesur. …[+]