Thiago Silva vertrekt bij Chelsea

08-Thiago-Silva

VOETBAL – Thiago Silva vertrekt na dit seizoen bij Chelsea, zo meldt Fabrizio Romano. De 39-jarige Braziliaanse mandekker gebruikte de afgelopen periode om na te denken over zijn toekomst bij the Blues en zal in de zomer dus op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. Daardoor komt er na vier jaar een einde aan zijn tijd op Stamford Bridge.
Thiago Silva was één van de gezichten van Paris Saint-Germain, waar hij acht jaar speelde, voordat hij in de zomer van 2020 transfervrij overstapte naar Chelsea. Daar zou de 113-voudig international van Brazilië veel successen kennen. Zo won hij in 2020/21 de Champions League met de Londenaren en in het seizoen daarna de UEFA Super Cup en het WK voor clubteams. Thiago Silva bleek ondanks zijn leeftijd een betrouwbare pion in het elftal van the Blues, daar hij elk seizoen steevast tot ongeveer 35 wedstrijden kwam.
Na dit seizoen zit het avontuur van Thiago Silva in de Premier League er dus op. Romano meldt dat de Braziliaan in januari al meerdere aanbiedingen kreeg om Stamford Bridge achter zich te laten, maar hij besloot om te blijven en Chelsea te helpen in de beslissende fase van het seizoen.
Het is nog niet duidelijk waar de toekomst ligt van Thiago Silva, die al zijn opties openhoudt. Duidelijk is in ieder geval dat Fluminense vurig hoopt dat de ‘verloren zoon’ weer naar huis komt. Thiago Silva genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij de ploeg uit Brazilië en die club redde hem ook van een uitzichtloze situatie bij Dynamo Moskou in 2006. Thiago Silva stapte vanuit Fluminense in 2009 over naar AC Milan.
“Thiago Silva is al langere tijd een droom van ons. De president praat bijna elke week met hem”, liet sportief directeur Fred van Fluminense ruim een maand geleden weten in gesprek met ESPN. “Thiago weet dat de deur hier altijd voor hem open staat. Op een dag zal Thiago terugkeren.” (VZ)…[+]