Toernooi Rosmalen verliest met geblesseerde Medvedev een van de blikvangers

Toernooi Rosmalen verliest met geblesseerde Medvedev een van de blikvangers

TENNIS-Daniil Medvedev heeft zich woensdag afgemeld voor het grastoernooi van Rosmalen. De nummer vijf van de wereld is niet op tijd hersteld van een blessure die hij opliep tijdens Roland Garros.

Medvedev liet zich op Roland Garros tijdens zijn verloren vierderondepartij tegen Alex de Minaur al medisch behandelen. De Rus heeft volgens de organisatie van het Libéma Open beloofd volgend jaar wél naar Rosmalen te komen. Het zou de zesde keer zijn geweest dat de 28-jarige Medvedev meedeed in Rosmalen. Twee jaar geleden reikte hij op het Nederlandse grastoernooi tot de finale, waarin hij verrassend verloor van revelatie Tim van Rijthoven.

Met het afhaken van Medvedev verliest het Libéma Open een van de blikvangers in het mannentoernooi. Veel ogen zijn nu gericht op titelverdediger Tallon Griekspoor, zijn landgenoot Van Rijthoven – die na lang blessureleed zijn rentree maakt – en De Minaur, de nummer elf van de wereld. Bij de vrouwen doen onder anderen Arantxa Rus, viervoudig Grand Slam-winnares Naomi Osaka en nummer vijf van de wereld Jessica Pegula mee. Het toernooi in Rosmalen begint komende maandag. (Nusport)…[+]