Transvaal legende Bundel overleden

wensley-bundel

 

VOETBAL – Oud-Transvaal speler en trainer Wensley Bundel is op 75-jarige leeftijd overleden. Onder leiding van Bundel veroverde Transvaal tal van kampioenschappen. Als speler won Bundel vijf kampioenschappen en drie Concacaf Champions Cups met Transvaal.

Bundel was een vaste waarde bij Transvaal. Hij maakte in 1967 voor de eerste keer deel uit van het senioren elftal van Transvaal.  Hij werd kampioen in 1968, 1969, 1970, 1973 en 1974. Ook was hij een vaste waarde in het nationale elftal van Suriname tot en met 1980. Bundel behoorde tot het legendarische team dat de Concacaf Champions League op zijn naam schreef in 1970, 1973 en 1980.

Ook was Bundel trainer van Transvaal van 2010 tot en met 2014. Als een echte legende van Transvaal was hij geliefd bij menig jeugdspeler, bestuurslid en trainer. Altijd betrokken en altijd met advies, was hij vaak te zien op de tribune tijdens trainingen en wedstrijden. Hij debuteerde als negentienjarige in het nationale elftal en speelde mee tegen Frans-Guyana. Als middenvelder was hij ruim 10 jaar lang niet weg te denken in de formaties van Transvaal en onze nationale selectie. Hij heeft meer dan 80 interlands gespeeld en in die periode vele landen bezocht, waaronder Nederland, België, Mexico, Costa Rica en het Caribisch gebied. Een van de hoogtepunten was de wedstrijd op 10 januari 1982, toen Transvaal in het Andre Kamperveenstadion speelde tegen Ajax. Ajax won toen met 0-3.

Bundel werd op 30 september vorig jaar samen met legendes Roy Vanenburg en Wiene Schal door Transvaal vereeuwigd op een muurschildering op het George Streepy sportcomplex. We zullen de vriendelijke lach en wijze woorden van Wensley Bundel erg missen. Tenslotte staat Bundel bekend als een anderhalf uur lang onvermoeibare zwoeger, waarbij zijn lange, uiterst zuivere passes naar de aanvallers zijn belangrijkste wapen vormen. Bundel overleed zondag.

transvaal

Foto: Wensley Bundel (r) samen met Wiene Schal  naast de muurschildering op het George Streepy sportcomplex.