Twee overwinningen op rij voor Natio

natio

VOETBAL-Suriname heeft met Etienne Vaessen in de basis een makkelijke overwinning geboekt op Anguilla: 4-0. De ploeg van bondscoach Stanley Menzo gaat door de zege overtuigend aan de leiding in Groep F, van de tweede fase in de WK-kwalificatie.

Net als tegen Saint Vincent en de Grenadines begon Vaessen in de basis. De keeper van RKC zag zijn ploeg al na tien minuten op voorsprong komen: Tyrone Conraad kon eenvoudig binnenlopen na een voorzet van Jaden Montnor. Niet veel later leek Suriname een strafschop te gaan krijgen, toen doelpuntmaker Conraad kiezelhard onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Om een of andere reden zag de scheidsrechter er toch geen overtreding in.

Waar vooraf wellicht een monsterscore was verwacht, bleven de vele doelpunten uit, op het eiland in de Caribische Zee. Pas na een uur verdubbelde voormalig ADO Den Haag-verdediger Shaquille Pinas met een afstandschot de voorsprong. Een kwartier voor tijd zorgde Conraad met zijn tweede treffer voor de 0-3. In de slotfase vielen onder anderen Sheraldo Becker en Gyrano Kerk nog in bij Suriname en zij zagen dat een eigen doelpunt van Steven Austin, twee minuten voor tijd, de eindstand bepaalde.

Natio gaat met een perfecte score uit twee wedstrijden aan kop in Groep F. De kwalificatiecyclus voor het WK 2026 gaat voor Suriname pas verder op 6 juni 2025 met een thuiswedstrijd tegen Puerto Rico…[+]