Tyson moet boksgevecht met Paul uitstellen

Mike-Tyson

BOKSEN-De bokswedstrijd tussen Jake Paul en Mike Tyson, die op 20 juli in het Amerikaanse Arlington (Texas) zou plaatsvinden, wordt uitgesteld. De 57-jarige Tyson kampte met een maagzweer en mag op doktersadvies de komende weken alleen licht trainen.

Vorig weekend werd Tyson ziek tijdens een vlucht. Organisator Most Valuable Promotions laat in een verklaring weten dat de voormalige wereldkampioen last kreeg van een maagzweer. “Zowel Mike als Jake is het erover eens dat het alleen maar eerlijk is om ervoor te zorgen dat beide atleten evenveel trainingstijd krijgen”, meldt de organisatie.

Tyson baalt van het uitstel. “Jake Paul, dit heeft je misschien wat tijd gegeven, maar uiteindelijk zal je nog steeds knock-out gaan”, zegt de Amerikaan. “Mijn lichaam is nog altijd sterker dan in de jaren negentig. Ik kan niet wachten om later dit jaar een onvergetelijke prestatie neer te zetten.” ‘Iron Mike’ stopte in 2005 met boksen. Hij stapte in 2020 voor het eerst weer in de ring voor een showgevecht tegen Roy Jones. Dat gevecht eindigde onbeslist.

Paul laat op Instagram weten het nieuws te betreuren. “Ik ben sprakeloos en ontdaan. Ik baal voor iedereen dit bij dit evenement betrokken is. Maar ik hecht in de eerste plaats enorm veel waarde aan de gezondheid van Tyson. Ik heb enorm veel respect voor hem.” De dertig jaar jongere Paul staat volledig achter het uitstellen van het gevecht. “Zodat Mike Tyson geen smoesjes heeft”, zegt de vriend van schaatsster Jutta Leerdam. “Mijn fans weten dat ik alleen tegen ‘Iron Mike’ wil strijden als hij op zijn sterkst is.”

Het gevecht zou op 20 juli plaatsvinden in het AT&T Stadium van de Americanfootballclub Dallas Cowboys in Arlington. Ook zou de partij live gestreamd worden op Netflix. Op 7 juni wordt een nieuwe datum voor de tweekamp onthuld. (Nusport) …[+]