UEFA waarschuwt voor illegale verkoop EK-tickets

UEFA

VOETBAL – De Europese voetbalbond, UEFA, waarschuwt voor de illegale verkoop van EK-tickets. Ondanks juridische stappen en straffen worden op internet nog steeds kaarten aangeboden, laat de bond aan persbureau dpa weten. Vooraf aan het toernooi waren al bijna 10.000 vermoedelijke tickets ongeldig verklaard. Dat aantal is ondertussen gestegen.

De enige officiële manier om aan kaarten te komen is het ticketplatform van UEFA. De prijzen van kaarten zijn voor het EK vastgesteld. Er komen kort voor de wedstrijden kaarten beschikbaar, maar alleen door terugverkoop. Op websites van niet officiële aanbieders kwamen donderdagavond echter kaarten in de verkoop voor de kwartfinalewedstrijd Duitsland – Spanje van vrijdag, voor soms het tienvoudige van de aanvankelijke prijs.

“De UEFA heeft fans gewaarschuwd voor niet-geautoriseerde ticketaanbieders die proberen te profiteren van de grote vraag, door tickets op de secundaire markt te verkopen”, meldde de bond. De UEFA gebruikt digitale tickets om de illegale verkoop tegen te gaan. “Die helpen om overtredingen van de algemene voorwaarden op te sporen die tot annulering van de tickets leiden. Met papieren kaarten was dat niet mogelijk geweest.”     (De Telegraaf) …[+]