Verdachten riskeren twaalf maanden cel voor posten drugsdoos

4

PARAMARIBO – Denielio S. en Romario R. riskeren zestien maanden celstraf, waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van twee jaar voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Ook is een boete gevorderd van SRD 4000, te vervangen door twee maanden hechtenis. De douanerecherche onderschepte in een doos 890 milliliter cocaïne. Romario R. heeft de pakketten samen met Denielio S gepost.

Een medewerkster van het verzendbedrijf verklaarde dat de twee verdachten zich opvallend gedroegen. Een van hen was erg vriendelijk. Ze kwamen eerst naar het verzendbedrijf om een doos te versturen en keerden kort voor sluitingstijd terug om nog een doos te posten. Volgens de medewerkster waren het dezelfde personen die eerder waren geweest.

In deze zaak is Denielio S. opgespoord en aangehouden. Hij ontkent dat hij de doos heeft verzonden. Raadsman Derrick Veira betoogde dat Romario R. degene was die de doos verzond. Volgens hem mag er geen conclusie worden getrokken dat Denielio S. erbij was. Hij vroeg om de verdachte wegens wettig en overtuigend bewijs vrij te spreken. Beide verdachten zijn nog in detentie. WJ