Vijftien jaar celstraf voor roofmoord op winkelierster

7 (13.00 uur) Vijftien jaar celstraf voor roofmoord op winkelierster

PARAMARIBO – Romeo M. en Denroy G. zijn gisteren elk veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf voor de roofmoord op een winkelierster aan de Pt Paltan Tewarieweg. Rechter Duncan Nanhoe motiveerde dat de winkelierster van enkele pakken sigaretten is beroofd en vervolgens is  doodgeschoten.

De daders kwamen op het plan van de roofoverval, omdat zij geen geld hadden. Zij wilden de beroving plegen om met het gestolen geld plezier te maken. Denroy G. heeft samen met drie anderen het plan van de roof beraamd, maar hij was niet aanwezig bij de uitvoering ervan. Hij stond een vuurwapen af aan zijn kompanen, waarmee het latere slachtoffer is doodgeschoten. Een van de kompanen stond na het gebeuren het wapen af aan Denroy G.

De magistraat zegt dat het wapen was getoond aan Romeo M. Het is Romeo M. die de winkel heeft aangewezen waar de roofoverval moest worden gepleegd. Hij koos deze supermarkt uit, omdat deze niet is voorzien van camerabeveiliging. Romeo M. heeft drie van zijn kompanen gereden naar de plaats. Hij bleef samen met een van hen wachten, terwijl twee in de winkel gingen om de roofoverval te plegen. Na de daad heeft hij hen van de plaats vervoerd.

Uit verklaring van zijn kompanen blijkt dat Romeo M. ook twee pakjes sigaretten heeft ontvangen. Hoewel Romeo M. en Denroy G. ontkennen en verklaren onschuldig te zijn, kwam de rechter tot het wettig en overtuigend bewijs. Nadat de winkelierster was beschoten, probeerde zij nog te rennen achter de rovers. Zij zeeg echter neer. De rechter heeft de eis van het Openbaar Ministerie overgenomen. Hij heeft een in beslag genomen wapen en patronen onttrokken aan het verkeer. Hij merkte op dat Romeo M. verschillende verklaringen heeft afgelegd. De man verklaarde dat hij zelf was beroofd. Daarna legde hij een verklaring af dat hij een taxirit had gereden voor anderen. Raadslieden Chandra Algoe en Derrick Veira overwegen om beroep aan te tekenen in de zaak van Romeo M. WJ…[+]