Vliegtuig met vicepresident van Malawi plots van radar verdwenen

Vliegtuig met vicepresident van Malawi plots van radar verdwenen

MALAWI – Een legervliegtuig met de 51-jarige Saulos Chilima aan boord, de vicepresident van Malawi, is van de radar verdwenen. Dat zegt de regering maandag. Alle pogingen om in contact te komen met het toestel zijn mislukt.

Naast Chilima zaten ook negen andere mensen aan boord van het vliegtuig, bericht de Britse omroep BBC. Het toestel van het leger van Malawi verdween van de radar nadat het vliegtuig de hoofdstad Lilongwe had verlaten, aldus de omroep. Normaal zou het toestel moeten landen op de luchthaven van Mzuzu in het noorden van het land.

“Alle pogingen van de luchtvaartautoriteiten om met het vliegtuig in contact te treden sinds het van de radar is verdwenen, zijn mislukt”, aldus de overheid. De president, Lazarus Chakwera, vroeg het leger om het vliegtuig op te sporen. In 2022 was Chilima uit zijn functies geschorst, na zijn arrestatie voor corruptie in het kader van een schandaal rond een Brits-Malawische zakenman. In mei annuleerde een rechtbank de vervolging. (demorgenbe)…[+]