Vlijter verkast naar FK Riteriai

Vlijter verkast naar FK Riteriai

VOETBAL – De 24-jarige Surinaamse International Roscello Vlijter heeft een contract getekend bij FK Riteriai, die uitkomt in de Litouwse voetbalcompetitie. De duur van het contract is door FK Riteriai nog niet bekendgemaakt.

“De eerste indrukken zijn goed, omdat ik in een prachtig land en een vriendelijke omgeving terecht ben gekomen. De club heeft voor alles gezorgd, dus het enige wat ik hoef te doen is goed spelen en de Knights helpen terug te keren naar de A-League, waar we dat zullen doen en streven naar nog grotere doelen. We zijn een jong team dat hongerig is om te winnen en tegelijkertijd waanzinnig veel energie heeft. We hebben een gemeenschappelijk doel en dat zullen we samen nastreven”, geeft Vlijter aan.

“We hadden echt behoefte aan een speler met meer ervaring en duidelijk uitgesproken leiderschapskwaliteiten. Rosello is een zeer geschikte speler voor onze spelfilosofie: hij is technisch, heeft  niet-standaard oplossingen, vooral snel denken en goed kunnen lezen van het spel, wat erg belangrijk is voor een speler in zijn positie. Ik twijfel er niet eens aan dat hij een heel belangrijk onderdeel van het team zal worden”, aldus Vytautas Masaitis, de sportdirecteur van ‘Riteriau’, over de nieuwkomer.

Vlijter begon zijn voetbalcarrière bij Robinhood en verkaste in 2016 naar het U-17-team van Feyenoord. In de twee daaropvolgende jaren heeft hij gespeeld voor het U-18- en U-19-team van Feyenoord, waarna hij in 2019 transfervrij vertrok naar Telstar. In 2022 nam Pegia 2014 (Cyprus) hem over van het Nederlandse team. In 2023 vertrok hij transfervrij naar Hapoel Kfar Saba (Israël).  Nadat er een oorlog uitbrak tussen Israël en Hamas had Vlijter vier maanden lang geen club.

Vlijter heeft al tien keer gespeeld voor de Surinaamse selectie. Hij maakte zijn debuut op 5 september 2019 tijdens de Concacaf Nations League-B ontmoeting tegen Dominica, toen Dean Gorré bondscoach was van Suriname. De toen negentienjarige Vlijter speelde de volle 90 minuten in de wedstrijd, met een 2-1overwinning…[+]