Volkanovski als McGregor vervanger op UFC 303

Volkanovski als McGregor vervanger op UFC 303

MMA-Alexander Volkanovski, beter bekend als “The Great”, heeft laten weten dat hij “100 procent” bereid is in te springen bij UFC 303 als dat nodig is. De Australische vechter staat bekend om zijn heldhaftige optredens, wat hij tijdens zijn legendarische carrière van 30 gevechten (26-4) al meerdere keren heeft bewezen.

Momenteel neemt Volkanovski even rust na twee zware knock-out nederlagen in de afgelopen acht maanden. Toch begint het bij de voormalig UFC-kampioen weer te kriebelen, zo vertelt hij na zijn recente reis naar Bangtao in Thailand. “Ik was in Thailand om even te ontspannen en te herstellen”, aldus Volkanovski tegen Submission Radio. “Maar nu ben ik mijn manager alweer aan het lastigvallen met de vraag: ‘Wat denk je? Wat doen we [nu]?’ En hij zegt dan: ‘Relax, relax’.”

Binnen de MMA-gemeenschap wordt gespeculeerd dat Volkanovski’s ongeduld hem parten heeft gespeeld in zijn laatste twee titelgevechten tegen Islam Makhachev (lichtgewicht) en Ilia Topuria (vedervergewicht). Voor het gevecht tegen Makhachev in oktober vorig jaar sprong Volkanovski met slechts twee weken voorbereiding in voor de geblesseerde Charles Oliveira. In tegenstelling tot hun eerste gevecht (dat Volkanovski won op punten), wist Makhachev ditmaal al in de eerste ronde te winnen met een high kick en stoten.

Na deze nederlaag verdedigde Volkanovski in februari dit jaar tevergeefs zijn kampioenstitel in het vedergewicht. Door alle commotie rondom het aankomende UFC 303 evenement aan het eind van de maand, ziet Volkanovski nu opnieuw een kans om in te springen.

Het weltergewicht hoofdevent tussen Conor McGregor en Michael Chandler staat namelijk op losse schroeven. De persconferentie in Dublin op maandag werd zonder reden uitgesteld en naar verluidt heeft McGregor alle aankomende mediaverplichtingen geannuleerd.

 

MMA Fighting-journalist Ariel Helwani meldde gisteren dat de UFC op zoek is naar alternatieve vechters en gevechten, mocht het gevecht tussen McGregor en Chandler niet doorgaan. Op dit moment staat het gevecht nog wel op de planning, maar Chandler heeft op Twitter laten weten dat hij terug is gegaan naar zijn woonplaats Nashville, Tennessee.

Mocht het helemaal mislopen, dan weet de UFC dat ze op Volkanovski kunnen rekenen. “Ja, 100 procent”, aldus Volkanovski op de vraag of hij in zou springen. “Maar wel alleen als het een groot gevecht is. Ik neem niet zomaar elk gevecht aan. Het moet iets speciaals zijn. En weet je, ik vind het wel leuk om de boel te redden. Ik ben gewoon een goede gast. Als ik de boel moet redden, dan doe ik dat.” (GI)…[+]