Voorwaarts neemt vierde plaats over van IMT

(23.30 uur) Voorwaarts neemt vierde plaats over van IMT

VOETBAL – De meervoudige kampioen Inter Moengo Tapoe (IMT) staat er niet goed voor. Niet alleen verloor IMT de wedstrijd tegen Transvaal (1-2), maar ze verloren ook de belangrijke vierde plaats aan Voorwaarts in de competitie van de Suriname Major League.

IMT, Voorwaarts, PVV en Notch strijden allemaal om de felbegeerde play-off plaatsen. Transvaal en Robinhood zijn praktisch verzekerd van een plek in de play-offs. Hierdoor blijven er nog twee plaatsen over voor de overige vier teams. Aan het begin van de vijftiende ronde stonden Notch en IMT nog op de derde en vierde plaats, maar na deze ronde vond er een verschuiving plaats.

Notch maakte geen fout tegen Flora en won met 3-0. Donovan Pinas, Finidi Misidjan en Robinio Pinas waren de doelpuntenmakers voor Notch. PVV kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Robinhood: 0-0. Voorwaarts won hun wedstrijd tegen Inter Wanica met 1-0, dankzij een doelpunt van Merrano Pompe.

Door deze resultaten was IMT verplicht om hun wedstrijd te winnen. Ze namen een voorsprong door een doelpunt van Romeo Kastiel. Echter, in de tweede helft ging het mis voor IMT. Dimitri Apai maakte eerst gelijk, waarna Lalani Tooy de winnende treffer scoorde. “We moeten gewoon harder werken en ervoor zorgen dat we weer in de top vier komen”, aldus assistent-trainer Joel Assad van IMT. “Tegen Transvaal kregen we kansen, maar we moesten doelpunten maken.”

Met nog drie rondes te gaan staat Transvaal bovenaan met 39 punten. Notch volgt op de tweede plaats met 32 punten, terwijl Robinhood derde is met 31 punten. Voorwaarts bezet nu de vierde plaats met 27 punten, terwijl IMT vijfde is met 25 punten. PVV staat op de zesde plaats met 23 punten…[+]