Vrouw die collega’s op werkvloer sloeg vrij

Vrijgesproken man

PARAMARIBO – Een vrouw, die haar twee vrouwelijke collega’s op de werkvloer heeft geslagen, is op vrije voeten. Haar advocaat Valerian Bendanon bevestigt dat de rechter-commissaris de vrouw in vrijheid heeft gesteld.

Uit verklaring van de vrouw blijkt dat zij een relatie had met een collega. Door toedoen van een andere collega, S, is de relatie beëindigd. Op een gegeven moment vond er een vergadering op de werkvloer plaats, waarbij een discussie ontstond. Volgens de verdachte liep haar collega, E, naar haar toe, waarna zij uit boosheid E heeft geslagen. Ze duwde E, waardoor zij ten val kwam. De politie werd erbij gehaald en de verdachte kreeg een waarschuwing. Ze ging naar huis, maar keerde later terug naar haar werkplaats om enkele spullen op te halen. Daarbij nam ze een hamer mee. Met die hamer sloeg ze haar collega S in het gezicht. Ook sloeg ze met de hamer op een deur van de werkplaats, waardoor er een gat ontstond.

De manager van de werkplaats heeft verklaard dat er een woordenwisseling plaatsvond tussen de drie vrouwen: de verdachte, S en E. Ze weet dat de verdachte de werkplaats had verlaten. Na een tijdje keerde de verdachte terug, vergezeld van twee andere vrouwen. Ze waren gewapend met een houwer, hamer en stok. De verdachte zou haar collega S met een hamer hebben geslagen. WJ…[+]