Wembanyama loodst Frankrijk naar zege

(23.30-uur(Wembanyama-loodst-Frankrijk-naar-zege

BASKETBAL – Victor Wembanyama stal de show in de ontmoeting tussen Frankrijk en Turkije. Frankrijk noteerde zijn eerste van de zes oefenwedstrijden als voorbereiding naar de Olympische Spelen. In Rouen won Frankrijk met 96-46.

Wembanyama, die in de NBA werd uitgeroepen tot Beste eerste jaar Speler, eindigde de ontmoeting met 24 punten en pakte verder zes rebounds. Aanvoerder Nicolas Batum van Frankrijk was tevreden wat hij zag van Wembanyama. “Hij speelde een Wemby game. Hij was goed in de verdediging en in de aanval. Hij maakte op verschillende manieren zijn punten, iets dat wij nooit zagen bij het Franse team.” Batum gaf verder aan dat dit nog niet alles is. “Wij hebben nog veel werk om te doen, als wij goud willen winnen. Met Wemby wordt het iets makkelijker.”

Tijdens de Olympische Spelen in Tokio verloor Frankrijk de finale van de Verenigde Staten van Amerika. Bondscoach Vincent Collet van Frankrijk weet dat goud winnen niet makkelijk zal gaan. Frankrijk wordt samen met USA, Canada, Servië en Duitsland gezien als de favorieten. “Ik kan niet wachten om tegen LeBron James en Stephen Curry te spelen”, zegt Wembanyama. “Het gaat spannend worden. Als een basketballer is het een droom om tegen ‘Team USA’ te spelen.”

Foto: Victor Wembanyama (l) probeert twee punten te maken voor Frankrijk. (Foto: ESPN) …[+]