Winkelier beroofd en geslagen

robber

PARAMARIBO – Een winkelier is gisteren tijdens een roofoverval aan de Welgedacht B-weg beroofd en geslagen. Twee criminelen maakten ongeveer SRD 20 duizend en een onbekend aantal sigaretten buit.

Bij de beroving liep het slachtoffer verwondingen in zijn gezicht en het voorhoofd op. De rovers waren ongewapend en ongemaskerd. Zij gingen naar de plaats, waarbij een van hen de winkelier heeft overvallen. Ten tijde van de beroving stond de winkelier achter de toonbank. De winkelier en de rover raakten in een worsteling met elkaar, met als gevolg dat de winkelier letsels opliep.

De drie klanten in de winkel waren bang om in te grijpen. Een van hen vertelt aan de krant dat hij doodsangsten heeft doorstaan. Hij ging naar de winkel om spullen te kopen. Op dat moment was hij samen met de winkelier en twee buurjongens. Hij stond bij de kassa toen de twee criminelen als klanten binnenkwamen. Een van hen vroeg de winkelier om een ‘okselspray’, waarop hij als antwoord kreeg om zelf de spray te pakken.

De crimineel ging echter aan de achterzijde van de toonbank en greep de winkelier van achteren vast. De klant maakte mee hoe de winkelier in een worsteling raakte met de rover. Hij zag hoe de andere rover het geld heeft weggenomen. De klant vroeg de criminelen waarom zij dat deden, waarop er werd gereageerd dat hij zich niet moest bemoeien. Er is van de klanten niets buitgemaakt. De klant kent de rovers niet, dus hij vermoedt dat zij niet in de buurt wonen. Volgens hem koopt hij zijn spullen vaker bij de winkelier, waardoor hij de man wilde helpen, maar hij was bang dat te doen. Hij zag dat een van de rovers een rugtas had en zijn hand daarin stopte. Daarom dacht hij dat die rover mogelijk een wapen bij zich had. Hij heeft echter geen wapens gezien. Een van de buurjongen probeerde op een gegeven moment de roldeur van de winkel dicht te doen, wat werd opgemerkt door de rovers die zijn weggerend. Het vermoeden bestaat dat de verdachten ietwat verderop door een auto zijn opgehaald. De politie is bezig met onderzoek in deze zaak. WJ…[+]