Winkelwalhalla in Dubai gaat nog eens uitbreiden voor 375 miljoen euro

Winkelwalhalla in Dubai

DUBAI  –  De Dubai Mall, één van de grootste winkelcentra ter wereld, gaat flink uitbreiden. Het megawinkelcentrum heeft al een ijsbaan, twaalfhonderd winkels en een aquarium met 10 miljoen liter water erin. Daar komen nog 240 luxe winkels en allerlei eetgelegenheden bij.

Het winkelcentrum verbonden aan de Burj Khalifa, de hoogste wolkenkrabber ter wereld, is nu ongeveer 1,1 miljoen vierkante meter groot. Hoewel er weinig centra groter zijn, was de Dubai Mall volgens de ontwikkelaars van Emaar Properties weer aan een uitbreiding toe. Dat kondigden ze deze week aan. Die hele verbouwing gaat in totaal 1,5 miljard dirham (375 miljoen euro) kosten.

De uitbreiding moet passen bij de ambitie van Dubai om wereldwijd een interessante toeristische trekpleister te zijn. Dat lukt de laatste jaren goed, mede door de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne.

In coronatijd was Dubai snel weer toegankelijk door een snelle vaccinatiecampagne, terwijl in veel landen een lockdown van kracht was. En sinds de start van de oorlog in Oekraïne zochten veel rijke Russen hun heil in landen waar geen sancties tegen hen van kracht zijn, zoals in de Verenigde Arabische Emiraten.

Eerder dit jaar kondigde Mohammed Alabbar, de oprichter van Emaar, ook al plannen aan om een nieuw winkelcentrum in een tweede wolkenkrabber te bouwen. Hier zou je dan als klant met de auto doorheen moeten kunnen rijden. (NU)…[+]