Zverev dacht dat loting tegen Nadal geintje was

Rome, Italy: Rome, Italy 19.05.2024: ALEXANDER ZVEREV VS NICOLAS JARRY CHILE during final match at Internazionali IBNL 2024 FINAL menoÂ& x80& x99s ATP, Tennis Herren 1000 Open tennis tournament in Rome Center Court. International Tennis match - Internazionali BNL d Italia *** Rome, Italy Rome, Italy 19 05 2024 ALEXANDER ZVEREV VS NICOLAS JARRY CHILE during final match at Internazionali IBNL 2024 FINAL meno x80 x99 s ATP 1000 Open tennis tournament in Rome Center Court International Tennis match Internazionali BNL d Italia PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxONLY - ZUMAp169 20240519_zsa_p169_811 Copyright: xMarcoxIacobucci/IPAxSportx

TENNIS – Alexander Zverev kon in eerste instantie niet geloven dat hij het maandag in de eerste ronde van Roland Garros al moet opnemen tegen Rafael Nadal. De Duitser had de ‘Koning van Roland Garros’ veel liever later in het toernooi getroffen.
Zverev was op Court Philippe-Chatrier naar eigen zeggen bezig aan een “zeer behoorlijke” training toen hij van zijn broer vernam dat hij in de eerste ronde aan Rafael Nadal was gekoppeld. “Ik dacht eerst dat hij een geintje maakte”, zei de nummer vier van de wereld vrijdag.
Nadal is door blessureleed afgezakt naar de 276e plek op de wereldranglijst. Daardoor kon de veertienvoudig Roland Garros-winnaar bij zijn vermoedelijk laatste deelname aan het toernooi in Parijs direct aan alle wereldtoppers worden gekoppeld.
Zverev kreeg op de persconferentie de vraag of de bijna 38-jarige Nadal vanwege zijn staat van dienst niet een geplaatste speler had moeten zijn bij de loting. “Tja, hoe ga je dat doen?”, vroeg de 26-jarige Duitser zich in de perszaal in Parijs hardop af. “Ik heb geen idee.”
“Ik kan je wel garanderen dat ook Novak (Djokovic, red.) niet tegen Nadal wilde spelen. Dat geldt ook voor Carlos (Alcaraz, red.) en Jannik (Sinner, red.). En ja, ik wil eigenlijk ook niet in de eerste ronde al tegen hem spelen.”
Toch kijkt Zverev uit naar de partij die naar alle waarschijnlijkheid op maandagavond wordt afgewerkt. Dat heeft alles te maken met zijn laatste ontmoeting met de Spanjaard, in de halve finales van Roland Garros in 2022. Toen verzwikte Zverev zijn enkel.
“Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik altijd nog een keer tegen Nadal wilde spelen in mijn carrière”, zei Zverev. “Ik wil niet dat mijn laatste herinnering aan mijn ontmoetingen met hem is dat ik met een rolstoel van de baan moest worden gereden.”
Zverev tankte vorige week nog vertrouwen met de zege op het Masters-toernooi in Rome, terwijl Nadal al lange tijd droog staat. Toch verwacht Zverev veel van Nadal. “Ik denk dat hij hier het beste tennis in lange tijd gaat spelen.”
“Er wordt altijd gepraat over zijn fitheid. Kijk bijvoorbeeld naar 2022. Hij kwam hier zonder overwinningen in Monte Carlo, Madrid en Rome. Toen hij in Parijs arriveerde, noemde iedereen hem een groot vraagteken. Er was van alles met hem aan de hand en uiteindelijk domineerde hij het hele toernooi.”…[+]