Zverev voor vierde keer op rij naar halve finales op Roland Garros

Zverev voor vierde keer op rij naar halve finales op Roland Garros

TENNIS – Alexander Zverev heeft voor de vierde keer op rij de halve finales bereikt op Roland Garros. De nummer vier van de wereld versloeg de Australiër Alex de Minaur in drie sets: 6-4, 7-6 (5) en 6-4.

Zverev stond in de vorige rondes tegen Tallon Griekspoor en Holger Rune door wisselvallig spel steeds vijf sets op de baan. Tegen De Minaur gaf de Duitser opnieuw genoeg kansen aan zijn tegenstander. Toch voorkwam hij deze keer een lange vijfsetter. Dat deed Zverev onder meer door in de tiebreak van de tweede set een achterstand van 4-0 ongedaan te maken. In de derde set mocht hij bij 5-3 serveren voor de wedstrijd, maar hij leverde zijn servicegame in. Een game later was het alsnog raak.

Zverev neemt het vrijdag in de halve finale op tegen Casper Ruud, die in de kwartfinales niet in actie hoefde te komen. De Noor zou het aanvankelijk opnemen tegen Novak Djokovic, maar de titelhouder trok zich terug met een knieblessure. De afgelopen drie jaar verloor Zverev steeds in de halve finales in Parijs. Vorig jaar was Ruud hem met 6-3, 6-4 en 6-0 de baas. Mede daardoor wacht de 27-jarige Zverev nog altijd op zijn eerste grandslamtitel. De andere halve finale gaat vrijdag tussen Carlos Alcaraz en Jannik Sinner. Laatstgenoemde is door het terugtrekken van Djokovic de nieuwe nummer één op de wereldranglijst. (Nusport)…[+]